Mer än ett piller

Förtröstan - Thomas der Nederlanden

”Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.”

Matteus 6:33

När jag var runt 25 år fick jag besked om att min sköldkörtel var underproduktiv. Med beskedet fick jag svar på varför jag alltid känner mig trött, har humörsvängningar och går upp i vikt oavsett vad jag gör. Sjukdomen som kommer vara med mig hela livet är en hormonrubbning och kompenseras med syntetiskt hormon. Hela upplevelsen att få bli ”frisk” påminde mig om frälsningen. Det fattades något i mitt liv som gjorde att jag inte mådde bra. Räddningen för mänskligheten är tron på Jesus, precis som hormontillskottet är min kropps räddning. Men livet är inte så enkelt att det löser sig med ett piller. Jag måste minst en gång varje år kolla mina hormonnivåer i blodet och justera medicinen. Börjar jag bli tröttare och orkeslös är det också läge att kolla nivåerna. På samma sätt som jag tar en tablett för att ha orken hela dagen, så måste jag ta till mig Jesus och söka honom för att ha en bra balans i mitt liv. Precis som mina årliga kontroller av hormonet, så måste vi också rannsaka oss själva och se hur vi följer Jesus. Har du börjat kompromissa med saker i ditt liv?

”Herre, utan dig är vi som en övergiven båt på öppet hav. Du är både vår fyr och kapten över livets skuta. Jag sträcker mig efter din öppna hand när jag sjunker. Utan dig är vi inget.”