Hur jag drabbades av Guds svartsjuka kärlek!

Åsa der Nederlanden

”Jag, jag är den som utplånar dina överträdelser, för min egen skull, och dina synder kommer jag inte mer ihåg.”

Jesaja 43:25

Gud är inte en samling lagar och måsten.
Gud är inte ”kristna värderingar”.
Gud är Jesus Kristus, som älskar oss med en svartsjuk kärlek.
Han står och spanar efter oss när vi har lämnat honom för en annan, och han väntar svartsjukt på oss tills vi återvänder till honom. Ser han oss komma tillbaka, springer han utan minsta värdighet emot oss och omfamnar oss. ”Kära älskade! Var har du varit? Jag som älskar dig så mycket!” När jag då börjar stamma om min skuld och skam, håller han bara upp sina genomstungna händer och ser på mig. Han ser på mig med all världens kärlek koncentrerad i en enda punkt och så säger han: ”jag har redan förlåtit dig allt, och dina synder kommer jag inte mer ihåg.”

Gud älskar oss med en sådan vanvettig kärlek, och han vill ha oss för sig själv. Han vill inte dela oss med några avgudar, och han vill inte att vi sätter några mänskliga relationer på den platsen där Han ska vara. Om vi sätter Gud högst i våra liv, om han får vara vår största kärlek, då kommer det andra i våra liv få sin rätta plats och proportion.

Läs gärna Lukasevangeliet 15:11-24 ”Liknelsen om den förlorade sonen”

Lyssna gärna på musiken som inspirerade till denna text.